Vilnius

Litauens vakre hovedstad ligger ved elven Neris sine bredder. Byen har en historie som strekker seg århundrer tilbake i tid, og dette har vært Litauens historiske hovedstad siden middelalderen. I 1991 ble Vilnius hovedstad for det frie Litauen etter Sovjetunionens fall, og nå minner byen. mer om kosmopolitiske storbyer som Paris, Praha eller København.

Vilnius har et yrende kulturelt liv, hvor man kan nyte teater, bra shopping og spennende severdigheter. Byen har også et levende uteliv, med et spennende og bra utvalg av nattklubber. Maten er meget god, og restauranter og kafeer er anerkjent for sin gode service. 

Gamlebyen er en av Øst Europas største eldre bydeler. Her er det vakre bygninger og byggestiler fra flere tidsepoker. Her finner du trange gater, koselige gårdsrom og ikke minst morgengryens port - den eneste av gamlebyens ni porter som gjenstår, hvor du kan oppleve det legendariske maleriet av Madonna. Maleriet sies å ha helbredende kraft, og pilgrimmer har i århundret vandret over stokk og stein for å komme hit.

Men det er nok av andre opplevelser som også står i kø, og av severdigheter er det verdt å nevne; Romanovs kirke, Slottsmuseet, Vilnius artilleribastion og alle menneskene – blomsterselgere, gatemusikanter og alle andre som er med på å gjøre byen så flott som den er.

Transport

Det er direkte flyforbindelse fra Norge, og prisene er som regel lave. Innad i byen er det gjerne taxi og trolleybuss som gjelder. Det er også mulig å ta tog til andre byer herfra, inkludert til Moskva.

Hoteller og overnatting

Det finnes hoteller i alle prisklasser og kategorier, fra eksklusive luksushoteller til  vandrerhjem, gjestehus og bed & breakfast. Det enkleste og beste er ofte å bestille en pakkereise med fly og hotell inkludert.