Venezia

Venezia er først og fremst en tur tilbake til fortiden. Det kjennes virkelig magisk og følelsen av å komme til en annen tidsone når man sitter i gondolene gjennom vannkanalene, er absolutt tilstede.

Alle årstider er vkare i Venezia og på vinterstid kan det til og med være ekstra fint. Mye fordi at på vinteren unngår man de store mengdene med turister som kommer i hopetall hver vår og sommer. På årsbasis kommer det ca. 11 millioner turister til den bilfrie byen som kun har 70.000 innbyggere.

Gjennomsnittsalderen på den som bor på øyene er nå på 50 år. Hele Venzia by har tilsammen ca 272.000 innbyggere. Grunnen til at det er så få innbyggere på konstruerte øyene er fordi den har mer et sted for turisme enn noe annet. Dem som bor der nå er for det meste del eldre mennesker, og rike amerikanere som eier en leilighet som de kun bruker et par uker på sommeren. Man kan se hvilke steder som er bebodd eller ei ved at sprossene på vinduene er lukket. De som jobber ute på de 117 små øyene, bor for det meste på fastlandet og er pendlere. Med andre ord er det ganske stille i Venzia på kveldstid, og det er ikke stedet å reise hvis man er ute etter Europas hippe nattklubber.

En reise til Venezia er et svært populært sted for dem som har lyst på en romantisk helg med kjæresten. Med de flotte omgivelsene er det ikke vanskelig å komme i den rette stemningen. Det er et veldig godt og bredt kulturtilbud, og her kan de fleste finne noe som faller i smak. Å ta seg en tur med gondolene er turistattraksjon nummer en og selv om det kan bli litt kø og føles som en aldri så liten "turistfelle" kommer du ikke til å angre på at du tok deg en tur.

Markusplassen

Et sted som bør oppleves er Markusplassen som er omsluttet av vakre Bacilica di San Marco. Den nesten sceniske settingen er et flott syn og kan ta pusten fra alle og enhver. Det er mange små restauranter plassert rundt plassen, og det er et must å ta et glass vin og nyte utsikten. Mat og drikke er dyrt Markusplassen, så det kan være lurt å en tur i en av de utallige smågatene for et måltid. Ellers må det nevnes at duer er meget godt representert på den Markusplassen, så pass på hvor du setter beina.

Andre steder som du kan oppleve er Galleria dell'Accademia som viser utviklingen i venetiansk kunst. Ønsker du å oppleve moderne kunst er Collezione Peggy Guggenheim stedet for deg med kunstere som Bacon til Pollock.

Palazzo Ducale er høyt på listen til mange over ting man må oppleve i Venezia. Bygningen, med sin nesten bisarre arkitektur, var tilholdstedet for den regjerende makt i Venezia i hundervis av år. Attraksjonen r meget populær blant turistene.

Gucci og Versace

Venezia har mange flotte butikker og mange av meget eksklusiv karakter. Her får du får du det siste fra mange av de store motehusene. Bare husk å ikke la deg fortyrre av at servicen ikke er den aller beste i disse butikkene, hvertfall ikke om de som jobber der tror du bare er en helt vanlig turist...

Dyrt

Venezia er en av de dyreste byene i Europa bådenår det gjelder mat og overnatting. Padova, Vincenza og Verona er byer som kun er kort tid unna med tog, erbetraktelig billigere å bo i og Togforbindelsen til og fra Venezia er god. Så hold oppe muligheten til å bo i en annen by hvis du vil spare penger. De tre nevnte byene tilbyr også meget spennende opplevelser og shoppingmuligheter for enhver smak.

Ikke glem gode sko. Veiene er laget av stein, så det er hardt underlag og man kjenner det godt i bena etter en hel dag med sightseeing.