Riga

I den latviske hovedstaden finner du det meste innen shopping og uteliv, og du finner det til en rimelig penge! Svært bra restauranter finnes det også, og enten du er gammel, ung eller en hel barnefamilie, vil du nok finne deg godt til rette her.

Den latviske hovedstaden satser for fullt på turisme, og har lagt alt tilrette for at du skal få en opplevelsesrik tur! Kulturlivet yrer på alle fronter, og severdighetene står i kø! Kombinasjonen av et moderne byliv, shopping og heftig kulturliv, blandet med det behagelige prisnivået, har ført til at den tsjekkiske hovedstaden har fått en seriøs konkurrent når det gjelder å lokke til seg turister!

Opplevelser

I Riga strekker pengene langt, noe som gir deg muligheten til å oppleve mye uten å være redd for feriebudsjettet. Det Nasjonale Operahuset er en opplevelse og et fantastisk kulturtilbud. Det satses hardt på å få flest mulig til å besøke operaen, derfor er den også et billig alternativ til underholdning. Operaen huser også den verdenskjente Riga Ballet, for de som ønsker tidløse og klassiske minner. Innvendig er operaen utført i vakker barokkstil og er en visuell nytelse selv uten forestillinger på scenen.

Gamlebyen

Gamlebyer tar deg ofte tilbake i tid, og forteller gjerne historier om tidligere tider. Det samme gjelder i Riga! Vakker, rolig og med en behagelig atmosfære trekker den deg inn i seg. Det er heller ikke mangel på flotte severdigheter, og sentrum av Riga er faktisk oppført på UNESCOs Verdensarvliste. En av grunnene til det er Svenskeporten. En vakker, pittoresk port som bygget helt i slutten av 1600 tallet, og som er et sjarmerende innslag. Turister blir anbefalt på det sterkeste å vandre rundt i gamlebyen og snuse frem de vakre skattene og bygningene på egenhånd. Men snus deg gjerne over Akmens-broen og inn til trehusbebyggelsen. Et mindre hyggelig innslag, er okkupasjonsmuseet. Her får du et sterkt inntrykk av hvordan Latvia opplevde okkupasjonene under Sovjet og Naziregimet.

Mat og drikke

Du finner et stort antall lokale og internasjonale restauranter her, så sjansen for at du finner steder du kommer til å elske er stor. Mange av restaurantene i Riga fungerer forresten både som spisested og dansested. Når selve matserveringen er over for dagen, gjør de om lokalet til utested, hvor kvelden varer til langt ut i de små timer.