Paris

Notre Dame, Eiffeltårnet, Louvre, Versailles, Sacre Coeur, Montmartre, Triumfbuen, Champs-Elysées, Latinerkvarteret, Musée d'Orsay ... Hvor skal man begynne og slutte i Paris? Blir man noen gang ferdig med byen? Neppe.

Paris

Paris er verdens ukronede kulturmetropol og romantikkens hovedstad. Ingen steder har like vakre og storslåtte monumenter, fascinerende kunstnertradisjon,  livsglede, mat, vinkultur ellr mote. I flere hundre år har byen definert den gode smaken, vært arnested for nye trender, politiske nyvinninger og samtidig et levende museum for forgangne tider – alt på en gang. Paris er da også verdens mest besøkte reisemål.

Hvor du enn går er historien til stede; Paris er 2000 år gammel, med minner og funn fra alle periodene.
Planlegg godt! Hvis du skal på din første tur til Paris, har du noen hektiske dager foran deg. Listen over obligatoriske steder som må besøkes er lang. Regn ikke med å klare alt og regn heller ikke med at du rekker å se mer enn en liten flik av f.eks. Louvre på en dag. Du blir mett. Heldigvis er det enkelt å komme seg rundt i byen. Paris har verdens desidert beste og mest finmaskede undergrunnsbane: Metroen.

Innimellom det kulturelle strevet må du ta deg tid til å nyte! Paris er gastronomiens Mekka – folk valfarter hit for å oppleve det beste et kjøkken kan fremskaffe. Råvarene finner du i spesialforretningene; bakere, konditorier, slaktere, grønnsakhandlere og delikatesseforretninger. I Paris har supermarkedene ennå ikke overtatt alt, heldigvis. Tilbudet er så stort at man skal lete litt for å finne de beste og de med rett pris. Bestill bord hvis du kan!

Atmosfæren

Atmosfæren i Paris må bare oppleves. Ta deg en tur om kvelden til Marais, Belleville, Chinatown eller Latinerkvarteret og nyt mylderet og inntrykkene! Om kvelden kan du også velge og vrake i konserter, teatertilbud og arrangementer av alle slag. Er du heldig, kan du om sommeren oppleve klassiske konserter utendørs under den nye triumfbuen på La Defense; Paris' hypermoderne finansstrøk øverst i aksen som går gjennom den gamle triumfbuen, Place de la Concorde og til glasspyramiden ved Louvre. Paris er byplanleggeres drøm og alle storbyers mor.

Eurodisney

Selv om Pariserne var sterkt negative da Disney-konsernet anla sin gigantiske underholdningspark utenfor byen for noen år siden, er det et faktum at svært mange av turistene kommer til byen mest for å oppleve Disneyland Paris. Du kommer dit med tog som korresponderer med Metroen og turen tar ca. 40 minutter. Disneyland i Paris er praktisk talt identisk med originalen i Los Angeles – og omtrent like stort. Vår påstand er at du trenger tre dager i parken før du har rukket over alt. Men de færreste orker mer enn to ...