Marrakech

Eksotiske dager, eventyrlige netter og magiske minner. Marrakech tilbyr en levende fortelling der du er hovedperson i et eventyret.

Den rosa byen, som denne millionbyen i Marokko, ved Atlasfjellenes føtter, ofte blir omtalt som på grunn av sine byggverk i den samme fargen, er en orientalsk fryd – et myteomspunnet paradis – en vandring i et sirkus med dresserte aper, slangetemmere og rynkete spåkoner og av Churchill beskrevet som det vakreste sted på jord.

Den gamle berber-byen byr seg alltid frem fra sitt beste, og er et unikt handelssted hvor en vandring gjennom labyrintene som er basarene er uunnværlig, og som nesten garantert gir deg en eller flere nye suvenirer i bagasjen.

Men byen er også et sted for å la smaksløkene få utløp for sine mange sanser, her tilbys det nydelige retter som kokte snegler og shish kebab på den rette måten eller lamme-, grønnsak- og couscous retter, som det Marokkanske kjøkkenet er spesielt kjent for.

Prisene er som regel rimelige, og utvalget er stort.Utelivet er det derimot verre med, for selv om det minner om utelivet man kjenner fra vestligere byer, er mange av stedene turisthotellenes eiendom, og prisene kan være høye. 

Medina

Gamlebyen er et historisk mesterverk, og et henrivende sted, hvor byens torg ”Djema el Fna”, torget for eventyrfortellerne, er et samlingssted hvor selgere, artister, lommetyver og turister koser seg side om side, og hvor man enkelt kan spise og kose seg utover kveldene, da nesten hele stedet forvandles til en utendørs restaurant. I tidligere dager var dette en henrettelsesplass hvor avhogde hoder hang til skrekk og advarsel.

Byen ble grunnlagt på 1000 tallet, og har etter utviklet seg gjennom flere kulturer og menneskelig påvirkning til å bli det vi kjenner i dag, en by med arkitektur fra blant annet Spania og Frankrike. Av andre severdigheter anbefales Jardin Majorell – byens blomstrende hage, det franske villaområdet Gueliz og Koutoubiamoskeen. For de aktivitetsglade anbefales skistedet Oukalmeiden, en times biltur opp i Atlasfjellene, hvor du kan nyte ski gleder, på gammelt utstyr, med utsikt over Sahara ørkenen, vinterstid.

Transport

Flyturen fra Oslo til Marrakech tar rundt fem timer, og flyplassen, RAK Menara ligger omtrent fem kilometer fra Marrakech. Det er mulig å ta buss, taxi eller leie bil fra flyplassen.

Overnatting

Det er mulig å leie ferieleiligheter, feriehus eller hotell, og prisene og kvalitet er varierende. En populær boform i Marrakech er å bo i en såkalt Riad som er et tradisjonelt familiehus med en indre åpen gårdsplass i midten. Mange av disse Riad'ne er ombygget til sjarmerende hotell. Det beste er å sjekke eventuelle tilbud og priser før man drar og aller helst bestille en pakkereise hvor fly og hotell inngår i prisen.