København

Den danske hovedstaden er lett og komme seg til og det finnes masse gode tilbud med både fly og båt. Byen har blitt et mekka for dem som er interessert i god design både når det gjelder klær og moter og har god danske møbeldesign. Er du heldig kan du  gjøre kupp i spennende bruktbutikker.

København er en by mange av oss kjenner godt. Byen føles gjerne litt mer "kontinental" enn vi er vant til her hjemme, selv om det er svært kort vei hjem igjen..

Se og gjøre

Louisiana er et "must". Et moderne kunstmuseum som alltid byerpå spennende utstillinger. Her kan du også dra selv om det er barn med på turen. Det finnes en egen avdeling for barn hvor de selv kan være små kunstnere, bygge Lego(så klart!) å tegne og male.Det er også en butikk i senteret hvor du kan kjøpe brukte og nye kunstbøker og danske design gjenstander. Museet ligger 4 mil nord for København, men du kommer deg enkelt dit med lokaltog. Museet ligger tett inntil havet og den flotte bøkskogen rundt er grunn nok alene til å dra en tur dit. Adresse: Gammel Strandvej 13, Humlebæk.

Carlsbergbryggriene.
Gratis underholding inkludert prøvesmaking. Her får du en rundtur i et ølkulturelt miljø. Valby Langgade 1.

Det kongelige bibliotek.
Bygger arkitektoniske bygget kalles Den sorte diamanten og ligger på Søren Kierkegaards Plads. Her finner du Nord-Europas største boksamling og et fotomuseum.

Nyhavn:
Hit må du drar under oppholdet i byen. Fiskebåter, bindingsverk, turister og selvsagt dansker. Med masse kafeer hvor man kan nyte mat og drikke både ute og inne, er dette et yndet sted å bare kikke på alle som går langs kaien.

Shopping

Strøget er og har alltid værtselve stedet for den handlelystne. Dyre eksklusive butikker er blandet sammen med mange små sjarmerende bruktbutikker. Her er også ostebutikker, og kanskje klarer du å pakke et par stykker ned i kofferten uten å la alle de nye fine klærne lukte for mye..

Like om hjørnet fra Nyhavn finner du Bredgade, som er tettpakket med møbel-og antikvitetsbutikker. Men som i de fleste andre større byer er også København i utvikling og nye, spennende bydeler med spennende og annerledes butikker dukker stadig opp.

Hotell og annen overnatting

Overnattingsmulighetene i København er mange og gode, og du kan bo på alt fra superbillig til kjempedyrt, som i de fleste andre storbyer. Det aller sikreste er å kjøpe hotell og flybilletter samtidig, dvs. i en pakkereise.