Istanbul

Denne tyrkiske storbyen er både moderne og eksotisk. Et sammensurium av smaker, lukter, opplevelser og fristelser. Her kan du prute deg gjennom basarene, spise deg gjennom restaurantene, danse deg gjennom nettene og røyke deg gjennom eplene...

Ja, du kan faktisk det, for i Istanbul er pipekafeer med spesielle ingredienser svært utbredt, og et populært tidsfordriv. Med sine rundt 13 millioner innbyggere, er Istanbul et folksomt og svært levende sted. Byen er en blanding av Europa og Asia i en vakker, dynamisk og spennende miks.

Byen har en historie som er de færreste forunt, som hovedstad i det tidligere romerske rike under navnet Konstantinopel, ble byen dandert med romersk overdådighet, og blant annet flere av de luksuriøse badene står igjen til stor glede for de som ønsker enn smak av romertiden.

Her er det bare å nyte det varme vannet, få massasje av en av dyktige ansatte, mens man lar tankene vandre og kroppen restituere. Men selv om byen tidligere het Konstantinopel, etter den kristne keiseren Konstantin, er navnebyttet også et religionsbytte. Istanbul står for islams by, og navnet fikk den i middelalderen under Sultanenes store makt epoke.

Det finnes opp mot 2000 moskeer i byen og de er et unikt skue i byen som ellers innehar byggestiler i blant annet neoklassisisme og barokk. Man unngår heller ikke de overdådige bønneropene fra minaretene, når man besøker denne levende byen.

Prisnivå 

Her for du mer for pengene enn i de fleste andre europeiske storbyer, og det er nok av butikker å erobre. Handlestrøkene i Pera og Galata er fulle av eksotiske varer, og Istanbul er også et perfekt sted for å erverve Hereke, eller andre tyrkiske høykvalitetstepper. I de mange basarbodene som kryddermarkedet og det store markedet innehar, er det store muligheter for gode kjøp, og pruting for de som kan den kunsten. Istanbul er rett og slett et historisk praktverk som enkelt sjarmerer deg med sin stil og sitt liv. De fantastiske monumentene på Sulthanahmet er absolutt verdt å besøke, det samme er Taksim området, med sine mange pulserende nattklubber.

Byen inviterer også til fantastiske byggverk som Hagia Sophia, Den blå Moskè, sultanens palass TopKapi og Den underjordiske sisternen