Dubai

Dubai er både et land og en by, en evig byggeplass, med gull og glitter, 7 stjerners hotell og en ukjent men spennende fremtid. Dubai er et moderne epos, en oljenasjons eventyrlige visjon og et unikt sted i verden.

Byen er i en stadig utvikling, på vei videre inn i fremtiden, på jakt etter det komplette. Ønsket var å skape de beste levevilkårene i verden, og å bli et midtpunkt for handel og økonomi. Levevilkårene vet vi en god del om, og vi skal ikke gå videre inn på det her, men at Dubai har gjennomført en rekke ekstreme byggeprosjekter og reist arkitektoniske underverk som; Burj Al Arab hotellet – verdens høyeste hotell og The World – menneskeskapt øyrike formet som et verdenskart samt flere andre imponerende og iøyenfallende prosjekter er det liten tvil om. Her bygges det under jorden, over jorden, på vannet og under vannet. Det skaper oppmerksomhet og tar sin plass i historien. 

Turister kommer fra hele verden for å få å oppleve en by med gull og glitter, rikdom og et yrende pulserende storbyliv. Her har du shopping i verdensklasse og kanskje noen av verdens best hoteller å velge i.

Severdigheter

Foruten de allerede nevnte byggverkene, og flere ikke nevnte, er dette noe av det du bør oppleve; Gullsouken – En gate full av gullbutikker i Deira området. Kryddersouken – en gate fylt av krydderbutikker med lukter og følelser som trekker deg inn i den arabiske atmosfæren i Sikkat al-Khali Street, rett ved Gullsouken. Dubai museum i byens eldste bygning som blant annet viser hvordan forholdene var før oljen ble oppdaget. Dubai Zoo – med flere hundre pattedyr som Arabisk ulv og hyener, og enda flere reptiler.

Transport

Dubai International Airport er Emiratenes største, og er noe helt for seg selv. Her er det luksusbutikker på rekke og rad, så rakk du ikke kjøpe alt du ønsket i Dubai har du sjansen her.  I selve Dubai er en tur med taxibåt tur på elven en fin opplevelse.

Hoteller

Det finnes svært mange hoteller i luksusklassen i Dubai. Blant annet ligger verdens eneste hotell med hele 7 stjerner her. Men det finnes også hoteller for litt mer normale budsjetter. Flere av dem ligger i bydelen Deira. Det lønner seg som regel å kjøpe en pakkereise med fly og hotell inkludert.