Athen

Demokratiets vugge, europeisk historie og lange dager under solen. Athen er et historisk mekka, et ideologisk mekka og et feriemekka med Akropolis, Guder og avslappende kafè besøk på menyen.

Athen, Hellas hovedstad, ligger på halvøya Attika ved middelhavskysten og har litt over tre millioner innbyggere. Byen har fått mye kritikk for luftforurensning, og har ofte blitt omtalt som skitten og overbefolket. Men Athen er har mer å tilby, så mye, mye mer.

Det er store kontraster mellom gammelt og nytt, det er rett og slett en vandring gjennom utviklingen, et sted hvor man går fra følelsen av å være arkeolog til gleden over å bare være til. Men Athen har sine problemer, og sliter med dårlig planlegging av de nye bydelene og bygningene som vokser frem.

Grekere er et vennlig folk, og deres skikker og væremåte er fascinerende. Det Greske kjøkken byr på god mat og mange retter har vi blitt godt kjent med. Rettene Souvlàki – grillspyd med kjøtt og grønnsaker, Musakà – lammekjøtt, auberginer, bechamelsaus, olivenolje og "kebabretten" Gýros er velkjente og anbefales. 

Er man i Athen bør man bestige Philopapposhøyden, hvor man har en utrolig utsikt utover byen. Her er det mulig å danne seg et indre kart over severdigheter og opplevelser.

Markedsplassen Agora i det gamle Athen er et samlingssted for det sosiale liv og her finner du mange museer og andre severdigheter. På en høyde over byen ligger Akropolis, en historisk gullgruve av praktfulle bygninger og fremragende statuer fra fordums tider.

Bydelen Plaka er den eldste i Athen, og det mest populære området og det området hvor flest besøkende velger å bo. Med sine småhus, sjarmerende trange gater, og restaurantene ved bunnen av Akropolis, får man et nært innblikk i Athens tidligere dager.

Shopping

Athen har mange tilbud innen klær og ulike tilbehør, men er også spesielt kjent for blant annet tepper, lærvarer, antikviteter og ”antikviteter”.

Transport

Athen flyplass ligger rundt 30 km fra sentrum, og det er både buss, metro og togforbindelse til byen.